Landet Mitt Emellan

Loggan för Landet Mitt Emellan. Loggan består av texten "Landet Mitt Emellan" i svart och en tecknad, svart asfaltsväg med vatten och gräs vid sidan.

De tre kommunerna Munkedal, Dals-Ed och Färgelanda genomförde Land Art konstprojektet – Landet Mitt Emellan under åren 2017 - 2020.


Det geografiska området mellan väg 172 och E6 är ett ingenmansland. Ett område som få turister besöker. Området består av vackra småvägar och är populära bland mc-folk och cyklister.


Konstvägen "Landet Mitt Emellan" var ett projekt som gick längs en cirka 17 mil lång väg i vacker landsbygdsmiljö. 23 konstnärer skapade under föregående år platsspecifik konst (Land Art) på 26 platser i Munkedal, Dals-Ed och Färgelanda kommuner. En del av dessa verk skapades i nära anslutning till besöksmål såsom museum, naturreservat, gallerier, konstnärsateljéer eller vackra rastplatser. Sex av dessa konstverk finns fortfarande kvar att beskåda i Dals Ed, Rännelanda kyrka, Fornsalen i Ödeborg, Kanotcentralen i Munkedal och Håfors norr om Hedekas.
Verken har adopterats av föreningar, markägare och kommuner.


Läs mer på www.landetmittemellan.com och facebook!


Projektet avslutades juni 2020

Landet Mitt Emellan

QR kod för Landet Mitt Emellan

Senast ändrad:

Sidansvarig: Jan-Olof Karlsson