Kommande program

Konserter;

Log Lady
Med stämsång, piano och synthar rör sig Log Lady inom pop, soul och americana.
Torsdag 19 januari
kl 18:00, Munkedals Bibliotek
Fri entré!

Pireus
Grekisk folkmusik från både fastlandet och öarna men främst rebetika. Musikstilen rebetika är en grekisk motsvarighet till blues, flamenco, fado eller tango. En slags storstadsmusik, inåtvänd och problemfylld, skild från landsbygdens ljusa beskrivningar av naturen och det dagliga livet.
Torsdag 16 februari
kl 18:00, Munkedals Bibliotek
Fri entré!

My Quiet Companion
80-TALSBARN
En musikshow om decenniet som drev oss till vansinne och som vi både älskade och hatade.

Vad gjorde 80-talet med oss? Hur blev vi som vi blev? Hur klarade vi oss genom yuppie-eran och pastellfärgsöverdosen helskinnade? Välkommen till en föreställning om att vilja rocka när syntarna tog över radiovågorna. Om att vara ful och fel i en tid när allt handlade om yttre skönhet. Om årtiondet då oskulden försvann.

Musikshowen är fylld med filosofiska funderingar kring historien, nuet och framtiden. Kända och okända 80-talsklassiker (bla Bowie, Madonna, Paul Simon, Cyndi Lauper och Whitney Houston) i helt ny skrud blandas med egna låtar, personliga betraktelser och en stor dos humor. Allt inbakat i My Quiet Companions särpräglade sound: med tre gitarrer, mandolin, dobro, stompboard och stämsång skapar de närvaro och sväng där du kan luta dig tillbaka och lyssna till sångernas berättelser.
Lokal ej fastställd
Lördag 4 mars kl.19.00
Entré: 150 kr


Stråf
Den sjungande stråkkvartetten som erbjuder sprittande, svängiga och smäktande melodier i stråk och stämmor. Repertoaren består av klassiskt, visa, pop, folk och världsmusik med stråkar och röster i en skön förening.
Lördag 18 mars
kl 11:00, Munkedals Bibliotek
Fri entré!

Evenemangskalender

www.vastsverige.com/munkedal hittar du mer arrangemang som sker i kommunen.

Kulturskolan

Kulturskolan ger barn och ungdomar möjlighet att lära sig spela ett instrument eller sjunga, var för sig eller tillsammans i orkester eller kör. Målsättning är att få eleverna att upptäcka glädjen i att själva skapa musik.

Läs mer på Kulturskolans sidor.


Munkedals Blåsorkester

Gamla och unga bildar den drygt 35 åriga orkestern som spelar upp vid olika högtider och arrangemang. De ordnar egna program för att föra orkesterarvet vidare. Ålderspannet varierar från 9 år - dryga 80 år. Flertalet värvas från den kommunala musikskolan. Orkesterledare är Olle Åkerlund, Kulturskolan Munkedals kommun

Munkedals Blåsorkester