Munkedals kommunvapen

Kulturprogram

Kulturarvsrallyt

I sommar arrangeras 10 kulturvandringar inom kommunen i samarbete med kommunens kulturföreningar.

I Thomas Thorilds fotspår, guidning på Lökebergs hällristning, Borgmästarbruket, Stenehed, Johanna Brunsson m fl.
De flesta guidningar sker torsdagar från 11 juni till och med första veckan i september. Den eller de som besöker flest guidningar delta i en tävling där vinsten är en middag för två.

Tanken med detta rally är att upptäcka kommunens fantastiska kulturarv. Se hela programmet för Kulturarvsrallytlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Programblad Kulturarvsrally (utskrift)PDF


Foto på en man i svart hatt, svart kostym och vit skjorta som går mot kameran och lyfter på hatten. Mannen går på en grusväg på sommaren och har solen bakom ryggen.

 

Musikarrangemang:

Musik är för många en stor del av livet. Musik är ett känslofyllt och konstnärligt uttryck som berör många och därför är det också viktigt att många har möjligheten att ta del av den.


I Munkedals kommun arrangeras konserter. För barn och ungdomar finns det möjlighet att följa sin musikaliska ådra genom Musikskolan och Munkedals Blåsorkester.


På sidan www.vastsverige.com/munkedallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du se aktuella evenemang och konserter.

Robin & Bengan

Robin och Bengan

Livsbejakande melodier från förr, mer aktuella än någonsin
Med stor kärlek och nyfikenhet dyker Robin och Bengan ner i en låtskatt från en svunnen tid då starka melodier och slagkraftiga texter stod i fokus. Inspirerade av sina idoler Karl Gerhard, Zarah Leander, Ernst Rolf och Brita Borg med flera framförs deras alster på ett personligt och öppenhjärtligt vis.

Munkedals bibliotek

16 september kl.18.30

Fri entré!

Tonerna

Tonerna är ett samarbete mellan fyra kommuner i norra Bohuslän som tillsammans sedan starten 1993 genomfört hundratals konserter. Repertoaren är bred och innehållsrik med bland annat visor, jazz, blues, klassiskt och folkmusik.

Tonerna fyllde 25 år i år.Nu har Tonerna tagit paus och återkommer förhoppningsvis med program nästa år.

Kulturskolan

Kulturskolan ger barn och ungdomar möjlighet att lära sig spela ett instrument eller sjunga, var för sig eller tillsammans i orkester eller kör. Målsättning är att få eleverna att upptäcka glädjen i att själva skapa musik.

Läs mer på Kulturskolans sidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Munkedals Blåsorkester

Gamla och unga bildar den drygt 35 åriga orkestern som spelar upp vid olika högtider och arrangemang. De ordnar egna program för att föra orkesterarvet vidare. Ålderspannet varierar från 9 år - dryga 80 år. Flertalet värvas från den kommunala musikskolan. Orkesterledare är Hans Bjermqvist på Musikskolan.

Munkedals Blåsorkester

Kulturutvecklare

 

jan-olof.karlsson@munkedal.se

0524 -181 75