Utbildning och barnomsorg


I natursköna Munkedal har vi förskolor och grundskolor i alla våra tätorter. Förskolor finns i Hällevadsholm, Dingle, Hedekas, Stale och centralt i Munkedal. Vi har F-6 skolor i Hedekas, Stale och Munkedal. I Hällevadsholm finns en F-3 skola och i Dingle en 4-6 skola. Vi har även en högstadieskola som ligger centralt i Munkedal. I Dingle finns Komvux, SFI, Introduktionsprogrammen samt anpassad gymnasieskolas nationella program. Processtekniska Gymnasiet är inhyst i Arctic Papers lokaler.


I Munkedal vill vi att du ska ha tillgång till den utbildning och omsorg du behöver genom de olika stadierna i livet.

Undervisningen ska vara likvärdig med hög kvalitet för alla våra barn och elever oavsett var i kommunen de bor. Barnen och eleverna ska känna sig trygga och sedda. Vi tror att ett tryggt barn är ett nyfiket barn som vill lära och vara en bra kompis.


På underliggande sidor finner du bland annat information om förskolor och barnomsorg, grundskolor, gymnasium, vuxenutbildning, musikskola, elevhälsovård, läsårstider samt mat och måltider.


Du har som elev eller vårdnadshavare alltid rätt att lämna synpunkter eller klagomål på den verksamhet som Barn och Utbildningsförvaltningen ansvarar för.


Det är alltid bra om du först pratar med berörd rektor om synpunkten eller klagomålet så att de själva får en möjlighet att utreda och eventuellt åtgärda problemet.


Lämna synpunkter och klagomål via kommunens e-tjänstSenast ändrad:

Sidansvarig: Adnan Ramulic