Mat i förskolan

Bild på tre fullastade matvagnar i ett förskolekök. På vagnarna står små skålar med majs, nachochips, krämig vitkålssallad, svarta oliver och morotsstavar. Några papper med pedagogiska övningar om majs finns också på vagnen. På ett rosa fat har kocken skrivit MAJS med hjälp av majskorn. 

Kostenhetens uppdrag är att erbjuda vällagade, näringsriktiga och varierade måltider. Vår ambition är att servera god mat i en trivsam mijlö så att maten verkligen hamnar i magen på våra matgäster. Vi värnar om vår matkultur och vill sprida matglädje.


Vi vill också skapa utrymme för valmöjligheter. Alla gäster har olika behov och de flesta äter mer när det serveras en favoriträtt. Det fundamentala när det gäller goda matvanor är att äta varierat och öka andelen grönsaker och frukt.


De tre måltiderna som dagligen serveras i förskolan ska tillsammans täcka cirka 70 procent av barnens dagliga energi- och näringsbehov.


Matsedelsplaneringen för förskolan sker i en arbetsgrupp med kockar, måltidsutvecklare och kostchef. Vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer för energi- och näringsintag. Läs mer i bryschyren Bra måltider i förskolanlänk till annan webbplats.


Varje dag serveras i förskolan

  • Frukost, lunch och mellanmål
  • Grönsaker och/eller frukt serveras till varje måltid
  • Ekologisk mjölk
  • Specialkost efter behov


Maten tillagas här

  • Dingle förskola, Hedekas förskola, Hällevadsholms förskola, Inspiratörens förskola, Kungshöjdens förskola och Önnebacka förskola har egna tillagningskök.
  • Herrgårdens och Älgens förskolor har serveringskök då maten tillagas i Alléköket.

Matsedel

Veckans matsedel för förskolorna i Munkedals kommun hittar du via Matilda matsedellänk till annan webbplats.

Du kan även ladda ned appen till din smartphone eller surfplatta. Ladda ner appenlänk till annan webbplats.


Reservation för eventuell ändring av matsedeln.

Specialkost

Vid behov av specialkost eller anpassad kost ska en digital anmälan lämnas in. Läs mer på sidan specialkost.

Senast ändrad: 2020-09-16

Sidansvarig: Johanna Bothén