Processteknik - En gymnasieutbildning för framtiden

På Processtekniska Gymnasiet i Munkedal utbildar vi framtidens processoperatörer och drifttekniker. Vi är en liten skola skola med stora resurser, där alla får möjlighet att synas och höras. Vårt nära samarbete med papperstillverkaren Arctic Paper och andra industiföretag i närheten gör att vi garanterar praktikplats för våra elever. Processteknik är en växande bransch och 90% av alla industriföretag söker processtekniker.

Hör Tindra berätta om yrket processoperatör

 

Vi är ett Teknikcollege


Teknikcollege är Sveriges största samverkansplattform där kommuner, utbildningsamordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar. En utbildning som är certifierad genom Teknikcollege ger studerande den kunskap som eftersträvas ute hos företagen – med andra ord är det en kvalitetssäkring för oss. Läs mer om Teknikcollege

Nära samarbete med Arctic Paper


Arctic Paper Munkedals AB grundades 1871 och är idag en av Europas ledande tillverkare av obestruket papper med en stor export till stora delar av världen. Bruket är i dag ett av de mest miljövänliga pappersbruken i världen. Förutom låg vattenförbrukning kan pappersbruket uppvisa utsläppssiffror som tillhör de lägsta i branschen. Skolans utbildning är förlagd till egna lokaler på Arctic Paper.

Läs mer om Arctic Paper

Våra samarbetspartners

Processtekniska Gymnasiet grundades 1996 i ett samarbete mellan Munkedals kommun och Arctic Paper, ett samarbete som fortfarande utvecklas. Vi har även ett flertal andra företag som samarbetspartners bland annat Preemraff i Lysekil, Uddevalla Energi, Tetra Pak, Västvatten, Inovyn och Borealis i Stenungsund och Leva i Lysekil.