Processtekniska Gymnasiet

Foto på en hand som håller i en illustration av en fabrik i grönt framför ett vattenfall.

Processtekniska Gymnasiet grundades 1996 i ett samarbete mellan Munkedals kommun och Arctic Paper, ett samarbete som fortfarande lever.


Vi utbildar Processoperatörer/Drifttekniker för arbete inom processindustrin i regionen. Vi är en liten skola med högst 15 elever per klass. Detta leder till att alla syns och hörs. Elever får mycket lärartid och tid för extrahjälp finns att tillgå. Vi har modernt undervisningsmaterial och en stor verklighetsanknytning.


Vårt nära samarbete med Arctic Paper samt andra företag inom processindustrin gör att vi garanterar praktikplats för våra elever. Det finns goda möjligheter att få ett välbetalt sommarvikariat samt viktig erfarenhet och ett stort kontaktnät redan under skoltiden.


För att göra våra elever mer konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden ingår även ett omfattande körkortspaket vid godkända betyg.

Vad blir man?

Efter tre år hos oss kan man titulera sig Processoperatör/ Drifttekniker. Yrket består till stor del av att styra och optimera produktionsprocesser av olika slag. Dagens industrijobb är tekniskt avancerade och mindre fysiska. Miljöhänsynen präglar allt arbete. Då många av de eventuella arbetsgivarna är stora internationella företag finns det ofta möjligheter att klättra inom organisationen.

Besöksdagar, skuggning och prao.

Besöksdagar

Du är välkommen på besöksdag hos oss och se mer av skolan, hur vi arbetar samt få mer information om vår utbildning. Ta gärna med föräldrar eller kompisar som är intresserade.

 

Nästa besöksdag planeras ske digitalt i januari 2021.
mer information kommer här på hemsidan.

Skuggning

Vill du vara med en dag och skugga våra elever? Kontakta din Studie- och yrkesvägledare eller oss.

Prao

Ingen prao under pågående pandemi.

Vuxenutbildning inom processteknik

Vi erbjuder vuxenutbildning till processtekniker - läs mer på sidan Processteknik!

Arbetsgivare i närområdet

Nedan finns ett urval av företag i din närhet som söker personal med rätt utbildning - en utbildning vi ger dig!

Loggor från olika företag inom processindustrin. Preem, Leva i Lysekil, Arctic Paper, Uddevalla Energi, AkzoNobel, Västvatten, Perstorp, borealib och INEOS Chlor Vinyls.

Senast ändrad: 2020-10-20

Sidansvarig: Richard Lundqvist