Publicerad:

Senast ändrad:

De utbildar sig på komvux

Vård- och omsorgsklassen på vuxenutbildningen december 2022Förstora bilden

Margaretha Willbo, Maria Åström, Malin Antonsson, Angelica Kristensson och Saidy De La Hoz går alla vård- och omsorgsprogrammet på Symbioscentrum.

Den 2 december är sista ansökningsdag för kommande period av vuxenutbildningar. Utbudet är extra stort tack vare fritt sök till vuxenutbildningarna i Tanum, Munkedal, Sotenäs, Lysekil och Strömstad.

Garanterad möjlighet till jobb och viljan att pröva något nytt. Det är vad som driver studenterna på vård- och omsorgsprogrammet.


Maria Willbo drev tidigare en trädgårsfirma och Malin Antonsson jobbar vanligtvis på Vann spa. Men nu läser båda till undersköterska på Symbioscentrum i Kungshamn. En tre terminer lång utbildning i en bransch med stort behov av arbetskraft.


- Det är ju en trygghet att veta att man alltid kommer att ha jobb, säger Malin Antonson. Och även om jag skulle jobba kvar en del i hotellbranschen, så kommer jag att kunna jobba extra hur mycket jag vill. Det säkrar ens framtid.

Angelica Kristensson, Saidy De La Hoz och Margaretha Willbo jobbar redan inom vården, men menar att utbildningen kommer att ge dem nya möjligheter.

- Det känns som att jag blir kvalitetssäkrad, säger Margaretha Willbo.Trots att jag redan kan jobbet så blir det ju tydligt för alla andra också. Dessutom öppnar sig fler jobbmöjligheter med att vara utbildad undersköterska. Man kan till exempel jobba på sjukhus.

Fakta kommunal vuxenutbildning:

Utbildningarna ges i samarbete mellan Sotenäs, Lysekil, Munkedal, Strömstad och Tanums kommuner. Olika utbildningar ges i olika kommuner, men alla som är skrivna i någon av de fem bohuskommunerna kan söka till vilken utbildning som helst.


Sista ansökningsdag för våren 2023 är 2 december.


Här hittar du hela kursutbudet i samtliga kommuner Pdf, 5.3 MB.