Publicerad:

Senast ändrad:

Hantverk- och skördemarknad i Dingle den 23 september

En äldre gård i grånat trä och vita spröjs runt fönstren. På bortsidan öppnar sig en stor gårdsplan som nu är gräsmatta. Längst bort syns ett uthus i samma stil. Framför det gamla boningshuset står ett stort lönnträd. På marken ligger gula, orangea och röda löv.

Lördagen den 23 september, kl. 10:00-14:00, anordnar Svarteborgs hembygdsförening en hantverk- och skördemarknad vid Gammelgården i Dingle där Munkedals kommun kommer att delta på flera sätt. Kunskapens Hus håller öppet hus och Jobbcentrums secondhand-butiker Lilla Tage och Andra Chansen har öppet. Kommunen anordnar även en seminarieserie om hur du kan öka den biologiska mångfalden i din trädgård, bland annat via slagning med lie.

Tid: Lördagen den 23 september, kl. 10:00-14:00

Plats: Gammelgården i Dingle vid Utvecklingscentrum

 

I Munkedals kommuns tält kommer du att kunna lyssna till följande föreläsningar som ingår i LONA-projektet Grönytor 2.3 (med lien som vägvisare):

Biologisk mångfald i trädgården, vad finns att göra så här års? – Filip Johansson

Kl.11:00
Filip Johansson hoppade av en chefskarriär inom IT-branschen för att flytta till en gård på landet och börja odla. I sin rikt illustrerade bok Trädgårdshacks, på sitt instagramkonto och i sin app "gardenr" har han samlat husmorsknep, finurliga lösningar och trädgårdshacks gällande allt ifrån att fixa smarta sådder, att bygga egna verktyg, att fixa klätterstöd, till hur man maxar skörden, men så klart också hur man njuter av sin trädgård. Det är enkelt, roligt och med en tanke på biologisk mångfald och en hållbar trädgård. Här finns smarta saker att göra under hela trädgårdsåret!

 

Att odla jord – Christine Chillcot

Kl.12:00
Christine Chillcot är odlare och utbildad skogsträdgårdsdesigner och brinner för odling och jord. På sin lyra har hon även strängar som kock, fotograf och mycket annat. Christine bor med sin familj på en liten gård nordöst om Munkedals samhälle.

 

Nygamla sätt att sköta gräsytor – Gata och park med miljöstrateg Bosse Säll

Kl. 13:00
Personal från Gata och Park kommer tillsammans med miljöstrateg Bosse Säll visa hur man slår med lie. Bosse Säll kommer även berätta om ett pågående LONA-projekt om grönyteskötsel i kommunen. Grönyteskötsel med lie kan bidra till ökad biologisk mångfald såväl som till tyst arbetsmiljö och omgivning, samt till bättre hälsa.

 

Välkomna!

 

 

Mer information om dagen - affisch från Svarteborgs hembygdsförening

 

Mer information om Kunskapens Hus

 

Mer information om Jobbcentrums Lilla Tage och Andra Chansen

 

Läs mer om LONA, Lokala Naturvårdssatsningen

 

En bild över en Sverigekarta med en stor röd cirkel på där bokstäverna LO och NA är vita och kommer från orden Lokala Naturvårdssatsningen.

Tipsa webbredaktionen