Munkedals kommunvapen

Kultur

Personer står på ett fält i gammaldags militäruniformer och återskapar slaget vid Kvistrum.

En resa i tiden

Kulturliv

I Munkedals kommun har vi ett kulturliv som erbjuder konserter och konst samt kultur för barn och ungdom. Vi erbjuder även kurser och aktiviteter som studieförbund, kulturföreningar eller Musikskolan arrangerar.


Många kulturarrangemang hålls i Kulturhuset som är musikskolans lokaler. Det är en gammal ombyggd gymnastiklokal vid Munkedalsskolan. Här finns förutom övningsrum även en scen och plats för 150 publikplatser.

Kulturprogram

I vårt kulturprogram som görs i samarbete med kulturföreningarna kan du se vad som är på gång just nu i kommunen. Vårens programPDF.


Tonerna - musik i norra Bohuslän

För 26:e säsongen presenteras vårens program. Musiksamarbetet mellan Lysekil, Munkedal, Tanum och Strömstads kommuner bjuder på ett varierat utbud såsom tango, visor, soul, gamla schlagers, blues, klassiskt, folkmusik och pop! Mycket av utbudet är gratis, bara det gör att du inte får missa detta! Ha en härlig musikupplevelse!
Programfolder framgår via länken TonernaPDF. Program presenteras också på Facebooksidan.

Evenemangskalender

Inne på www.vastsverige.com/munkedal kan du se vår evenemangskalender. I evenemangskalendern visas inte bara sådant som kommunen är arrangör för, utan även lokala aktörer lägger ut sina tillställningar där.

En rik historia

Kommunen har en rik historia som ger oss identitet. De äldsta lämningarna från människor härstammar från 12 000 år sedan då inlandsisen släppte sitt grepp.


Några delar av vår historia är stenålderslämningar på Hensbacka, unika hällristningar från bronsåldern i Lökeberg, järnålderslämningar i Stenehed, den norska medeltiden med kung Eystein och källan i Foss samt birkebeinerna och Sverre i Sörbo. Ytterligare delar är Kung Rane och den brända borgen i Svarteborg, munkarna som kom för att fiska lax och odla, krigen med Norge och Danmark under 1500-1700-talen med bland annat "Tyttebärskriget" och inte minst industrialiseringen.


Mer om kommunens historia hittar du på sidorna under Kulturhistoria, kulturarv