Publicerad:

Senast ändrad:

Landsbygdsministern på besök

Bild på Sven-Erik Bucht och Kent Johansson som står och pratar med varandra framför fruktdisken inne i Kents butik.

Kent Johansson (till vänster) och Sven-Erik Bucht (till höger).

Idag har vår landsbygdsminister, Sven-Erik Bucht, varit på besök i Hedekas! Ministern var imponerad över driften hos Kent Johansson (Handlarn') och Charlotte Trogen (Trogens Place), och över engagemanget hos invånarna i Sörbygden.

Sven-Erik Bucht är ute på en Sverigeresa där han besöker olika landsbygdskommuner, för att värna just landsbygden. Idag var det Hedekas tur att få ett besök!

Hos Handlarn'

På plats i Hedekas visades Sven-Erik runt i Kent Johanssons butik (Handlarn') medan han lyssnade på Kents resa från när han först tog över butiken, och hur han har utvecklat den. Han var mycket imponerad över Kents driftighet och att han lyckas hålla ett stort sortiment av varor.

 

Sven-Erik lyssnade också på representanter från kommunen som berättade om Sörbygden och det fantastiska engagemanget som Sörbygdsborna har. Han var också intresserad av att höra om vår Handlarrunda som är en mycket lyckad satsning på Sörbygden.

Trogens Place

Efter besöket hos Handlarn' gick turen vidare till Charlotte Trogen och Trogens Place. Ministern var mäkta imponerad över att Charlotte redan vid den unga åldern av 19 år startade Trogens Place.

 

Efter att besöken var klara åt hela sällskapet lunch på Trogens Place, där det serverades vildsvin till huvudrätt och toscaäpplen med vaniljglass till efterrätt.

 

Här kan du läsa mer om Sven-Erik och hans Sverigeresa: www.regeringen.se

 

Bild på ett dukat bord med dekoration av höstlöv och röda bär.

Bordsdukning på Trogens Place.

Bild på en vit tallrik med köttbitar, gräddsås, baconinlindad sparris, grillad tomat och potatis.

Till huvudrätt serverades vildsvin.

Bild på Charlotte Trogen som står bakom kassan och ler in i kameran.

Charlotte Trogen.

Sven-Erik står inne i butiken och skrattar hjärtligt.

Sven-Erik Bucht.