Turist

Vy från ett berg ner över en grönskande dalgång där en älv slingrar sig fram till en sjö.

Gunnarsbo, Sörbygden

Varmt välkommen till Munkedals kommun!

Gillar du naturen och friluftsliv är Munkedals kommun helt rätt för dig. Vi har ett av Sveriges bästa laxfisken, flera vackra vandringsleder, den rogivande Flottarleden där du kan paddla kanot eller kajak samt några av Sveriges populäraste klättringsleder.


Men även du som är kulturintresserad har hittat rätt.

I Munkedals kommun finns lämningar från 10 000 år och framåt. Stenålderslämningar på Hensbacka, bronsålder med de unika hällristningarna i Lökeberg, järnålder i Stenehed, den norska medeltiden med kung Eystein och källan i Foss samt birkebeinerna och Sverre i Sörbo. Kung Rane och den brända borgen i Svarteborg, munkarna som kom för att fiska lax och odla, krigen med Norge och Danmark under 1500-1700-talen med bland annat "Tyttebärskriget" och inte minst industrialiseringen. Men det finns inte bara historia, kulturlivet i bygden erbjuder även konserter i olika tappningar.


Via sidorna under Uppleva och göra hittar du mer som du kan upptäcka. Välkommen!

Vår upplevelseportal

Läs mer om evenemang, aktiviteter, mat, boende och sevärdheter på vår upplevelseportal vastsverige.com/munkedal

Tidningen Grejen med Munkedal

Tidningen Grejen med Munkedal är en platsguide för området med tips på sevärdheter, kultur och naturupplevelser. Tidningen finns tillgänglig på turistbyråer och InfoPoints i kommunen samt närliggande kommuner.


Du kan även läsa tidningen som PDF här:

Grejen med Munkedal 2020 - skärmversion med uppslagPDF

Grejen med Munkedal 2020 - mobilversion med enkelsidorPDF

Turistinformation

Munkedals Turistinformation hittar du i Kommunhuset Forum på Centrumtorget 5 i centrala Munkedal. Turistinformationen är grön/vit-auktoriserad och belägen i huvudentrén på kommunhuset i anslutning till Medborgarcentrum.

Öppettider

  • Från 1 januari 2019 är Turistinformationen öppen helgfri måndag-torsdag kl. 08.00 - 16.30 och helgfri fredag kl. 08.00 - 16.00.

Kontakt

Munkedals Turistinformation
Centrumtorget 5
455 30 Munkedal


turistinfo@munkedal.se

0524-799 799 

 

 

Senast ändrad:

Sidansvarig: Ulrika Larsson