Mat, lunch i gymnasiet

Bild på grönsaker lastade på ett flak.

Måltidsavdelningens uppdrag är att erbjuda vällagade, näringsriktiga och varierade måltider. Vår ambition är att servera god mat i en trivsam miljö så att maten verkligen hamnar i magen på våra måltidsgäster. Vi värnar om vår matkultur och vill sprida matglädje omkring oss.


Valmöjligheten är också viktig. Alla gäster har olika behov och de flesta äter mer när det serveras en favoriträtt. Det fundamentala när det gäller goda matvanor är att äta varierat och öka andelen grönsaker och frukt.


Matsedelsplaneringen för skolan sker i en arbetsgrupp med kockar, måltidsutvecklare och måltidschef. Vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer för energi- och näringsintag. Läs mer i broschyren Bra måltider i skolanlänk till annan webbplats.


På Utvecklingscentrum Munkedal lagas och serveras:

  • Två varmrätter varav minst en vegetarisk
  • Salladsbuffé
  • Knäckebröd med smörgåsmargarin
  • Ekologisk mjölk
  • Specialkost efter behov
  • Dessert en dag i veckan

Matsedel

Veckans matsedel på Kunskapens Huslänk till annan webbplats.

Specialkost

Vid behov av specialkost eller anpassad måltid ska en digital anmälan lämnas in. Läs mer på sidan specialkost.

Senast ändrad: 2021-01-14

Sidansvarig: Johanna Bothén